Korting op collectieve kosten beveiliging

Nieuwsbrief 2018 november


De aanwezige leden van het Parkmanagement Katwijk stemden tijdens de jaarvergadering in met een korting van 40 % op het collectieve deel van de kosten van de beveiliging op de bedrijventerreinen. Het betreft de ondernemers in ’t Heen en op Klei Oost die daartoe in samenwerking met het SBB een overeenkomst sloten met beveiliger Huschka. Wat betekent dit nu concreet.

De beveiliging van de bedrijventerreinen en daarmee het tegengaan van vandalisme en overlast is een zaak die alle ondernemers aangaat. Vandaar dat we het ook als een collectieve verantwoordelijkheid zien. Helaas heeft nog niet iedere op de terreinen gevestigde ondernemer een overeenkomst gesloten met de beveiliger voor het algemene, collectieve deel van de beveiliging (het rijden van controlerondes en daadwerkelijk doorvoeren van de beveiliging op de terreinen). Het mee laten doen door alle ondernemers aan de beveiliging van ons terrein wordt een speerpunt van het parkmanagement Katwijk. Daarmee moet het zogenaamde free riders-gedrag – de buurman betaalt voor mijn beveiliging – bestreden worden.

bestuur-tijdens-bijeenkomstparkmanagementkatwijk-2018.jpg

Een eerste stap om de kosten meer evenredig te verdelen is een bijdrage van het parkmanagement in de algemene kosten voor de beveiliging van de bedrijventerreinen. Dat betekent concreet dat bedrijven die nu al meedoen in het collectief een korting krijgen van 40 %. Deze korting verrekent beveiliger Huschka bij de velenging van het contract met de ondernemer komend jaar.

Benaderen

Nog geen lid van de collectieve beveiliging? Met een mailtje aan de parkmanager (info@parkmanagementkatwijk.nl) wordt het direct geregeld. Ondernemers die wel gevestigd zijn op de terreinen en nog niet meedoen, worden de komende weken benaderd.