Werkzaamheden wegen bedrijventerrein ’t Heen starten begin mei

Homepage


Bedrijven blijven goed bereikbaar

Vanaf 6 mei starten de werkzaamheden voor de reconstructie van een aantal wegen op bedrijventerrein ’t Heen. Deze werkzaamheden starten op de Ambachtsweg. Dit najaar volgen de werkzaamheden aan de Heerenweg en Lageweg. Bedrijven op ’t Heen blijven bereikbaar voor bezoekers. Door een handige fasering wordt overlast minimaal gehouden. Naast het uiteindelijk opnieuw asfalteren van de wegen wordt er gewerkt aan veiligere wegen, betere parkeervormen, aantrekkelijke groenstroken en fietsroutes.

voorlichting-parkmanagement-katwijk.jpg

De informatieavond voor de ondernemers op woensdag 17 april jl. werd druk bezocht. De ondernemers zijn door de gemeente vooraf uitvoerig betrokken bij de plannen voor de werkzaamheden en mede van informatie voorzien via Parkmanagement Katwijk, dat nauw samenwerkt met de gemeente in dit traject. De reconstructie van de wegen gaat voor het gehele gebied ruim anderhalf jaar duren. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Van Eijk Infra- en Milieutechniek b.v. uit Leiden.  

Reconstructie

Ton Mooijekind, namens de gemeente Katwijk betrokken bij de uitvoering van de werkzaamheden, vertelt dat de werkzaamheden op maandag 6 mei starten met de reconstructie van het fietspad en de parallelweg aan de Ambachtsweg. “Vervolgens gaat het project verder met de reconstructie van het fietspad aan de noordzijde van de Ambachtsweg en de aanleg van de nieuwe parallelweg. De aannemer gaat dan verder in de Lageweg. Tijdens deze werkzaamheden blijft de Ambachtsweg in beide richtingen bereikbaar.”

voorlichting-parkmanagement-katwijk-2.jpg

 “Als de reconstructie van de fietspaden en de parallelwegen medio november 2019 zijn afgerond, wordt de Ambachtsweg tijdelijk eenrichtingverkeer zodat de aangrenzende parkeerplaatsen  geasfalteerd kunnen worden. Naar verwachting is de Ambachtsweg voor Kerst weer in beide richtingen bereikbaar.”

Werkzaamheden in fases

De fase van éénrichtingsverkeer aan de Ambachtsweg en de Lageweg (tussen Zeilmakerstraat en Blekerstraat) is in de periode van 30 september tot aan de kerstdagen. In deze periode komt de aanpak van het deel Heerenweg tussen Ambachtsweg en Blekerstraat aan de orde. De andere twee blokken van de Heerenweg worden in 2020 aangepakt. Deze aanpak gaat gefaseerd per vak tussen de kruispunten plaatsvinden.

Ton Mooijekind; “Belangrijk is dat de werkzaamheden goed gefaseerd en daarmee gestructureerd, worden uitgevoerd. De kern van deze aanpak is om de overlast maximaal te beperken en de bereikbaarheid van de bedrijven aan deze wegen zo goed mogelijk te waarborgen. ”