Vliegers tegen meeuwenoverlast werken

Archief


Het Parkmanagement Katwijk heeft in de vorige nieuwsbrief aangegeven op welke wijze er iets te doen is tegen de overlast van meeuwen. Een redelijk goedkope en effectieve manier is het gebruikmaken van de vliegers die een roofvogel suggereren. Een rondje door de bedrijventerreinen leert dat een groeiend aantal ondernemers deze tip heeft opgevolgd. Hier nogmaals de adresgegevens van een aanbieder.

vogel-meeuwenoverlast-parkmanagement-katwijk.jpg

In deze nieuwsbrief vermelden we nogmaals het contactadres waar u eventueel een vlieger kunt aanschaffen. Uit hun analyse blijkt dat de meeuwenpopulatie en daarmee de overlast zal blijven groeien zolang er veel grote en begroeide daken zijn, waardoor er voedsel te vinden is. Tevens zijn ligging en vorm zeer geschikt voor het broeden. Om overlast tegen te gaan stelt de het gespecialiseerde bedrijf ‘Traas’ het volgende voor:

  • Meeuwen nestelen bij voorkeur op daken waar grind op ligt. Het plaatsen van vliegers, zoals bij Eetgemak, zou een oplossing zijn tegen de ontstane overlast. Op dit soort daken zouden dus alvast vliegers geplaatst kunnen worden.
  • Hierbij wordt uitgegaan van maximaal vier vliegers per hectare dakoppervlakte. (De kosten van deze vliegers zijn tussen de 115 en 160 euro).

Mochten er nog vragen zijn, kan contact opgenomen worden met Hans van Ruijven van Traas. Tel. 06 2280 2013 M.: hvr@traas.nl