Facelift toegangsborden ’t Heen

Archief

Cosmetische ingrepen veranderen in principe niets aan de inhoud, maar hebben wel vaak een positief effect op de uitstraling. Je gaat je er (na een tijdje) beter door voelen. Zo gaat het hopelijk ook werken voor bedrijventerreinen ’t Heen en Klei-Oost.

{youtube}6_FeZpvcqD0|350|300|0{/youtube}

Op vrijdag 2 december jl. hebben de toegangsborden op ’t Heen een facelift gekregen. Een kleine zichtbare stap in de vele plannen die we hebben voor verbetering van de bedrijventerreinen ’t Heen en Klei-Oost. De blikvanger wordt naar verwachting ook nog in december geplaatst. 

 

 

 

Positieve Uitstraling

We willen ’t Heen en Klei-Oost graag een schone, veilige en groene uitstraling geven. Een plek waar je energie van krijgt en waar je graag komt. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, verf en gereedschap te halen, een nieuwe auto te kopen, te sporten, meubelen, stoffering en keuken uit te zoeken en/of gewoon om te werken.

Een positieve uitstraling heeft veel te maken met bereikbaarheid en zichtbaarheid. Met bereikbaarheid bedoelen we in dit geval ook de digitale bereikbaarheid. Op dit moment wordt exact in kaart gebracht hoe het staat met de digitale bereikbaarheid (via glasvezel of koper) van ’t Heen en Klei-Oost. Een eerste conclusie is dat het voorzieningenniveau in ’t Heen redelijk goed op orde is. Hierbij vergeleken blijft Klei-Oost wat achter. Vragen over de digitale bereikbaarheid van uw bedrijf, stuur een mail naar info@parkmanagementkatwijk.nl of bel 06-1522 3217.

Een verbeterde uitstraling door nieuwe toegangswegen en groenstroken, betere parkeermogelijkheden en veiligere kruisingen. De verwachting is dat de plannen voor revitalisering van de Ambachtsweg, Heerenweg en Lageweg nu toch echt in januari 2017 door de Gemeenteraad goedgekeurd gaan worden. De betrokken ondernemers zijn nagenoeg allemaal akkoord met de nieuwe indeling. Ook Parkmanagement Katwijk staat op het punt om voor dit project een samenwerkingsovereenkomst te tekenen met de Gemeente. Hierin worden afspraken gemaakt over de kwaliteit van onderhoud van zowel de private als publieke terreinen en groenstroken. De uitvoering kan hopelijk net vóór of na de zomer van 2017 starten.

Zichtbaar en veilig

Een goede zichtbaarheid, zien en gezien worden. Sommige bedrijven staan graag in de spotlights. Anderen werken het liefst achter de schermen. Fietsers zijn gebaat bij goede fietsverlichting. Mensen met kwade bedoelingen blijven het liefst onzichtbaar.  In het kader van veiligheid is het fijn als er goede straat- en gevelverlichting is, met name in deze donkere dagen. Het project camerabewaking voor toegangswegen is recent ook weer opgepakt. Gemeente, SBB en Parkmanagement zoeken samen met experts naar de beste oplossing voor de terreinen. Hierover later meer. Heeft u zelf goede ideeën over dit onderwerp, we horen ze graag.

Groen en Duurzaam

Duurzaam en groen zijn is een must als je als bedrijventerrein een goede uitstraling wilt krijgen en houden. Gezonder ‘leven’, minder uitstoot van CO² en bij voorkeur energie-neutrale gebouwen. Energiebesparende maatregelen zoals ledverlichting, warmtepompen, isolatie en zonnepanelen zijn niet alleen wenselijk, maar straks ook noodzakelijk. Ook op dit vlak is er nog veel te winnen. U kunt er volgens de experts uiteindelijk ook geld mee verdienen! Het plan is om in februari 2017 op ’t Heen een informatie- en inspiratiebijeenkomst te organiseren over dit onderwerp. Interesse of meer weten, surf naar onze site www.parkmanagementkatwijk.nl

Een positieve uitstraling en een goed gevoel, dat bereiken we alleen met elkaar. Als jullie aangeven welke ‘ingreep’ wat jullie betreft nodig is, dan gaan wij onderzoeken of en hoe we dat kunnen bereiken. Alle ideeën zijn welkom.  Ik wens jullie een mooie, succesvolle en stralende decembermaand. Graag tot ziens in januari 2017.