Herfst 2017

Archief

De herfst is gestart met de afgelopen periode ook al veel regen en storm.  Op het weer hebben we helaas géén invloed, maar we kunnen er wel op anticiperen. Wat heeft Parkmanagement Katwijk de komende periode voor u in petto?

De meeuwen zijn weer vertrokken. Afgelopen zomer hebben we aan meeuwenbestrijding niet veel kunnen doen, of toch? Op het nieuwe pand van Eetgemak zijn een aantal Roofvogelvliegers geplaatst om meeuwen te verjagen. Eerste berichten zijn dat deze (nieuwe) oplossing redelijk goed lijkt te werken. We zijn in overleg met de leverancier van deze oplossing of we volgend jaar (februari/maart) wellicht collectief een aantal vliegers kunnen plaatsen. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de kosten. Meer hierover op de eerstkomende ledenvergadering (november of december 2017)

Op initiatief van en in samenwerking met de gemeente Katwijk lanceren we de campagne:
‘Ons bedrijventerreinen schoon, heel gewoon’

Een open deur natuurlijk…iedereen ruimt namelijk vanzelfsprekend z’n eigen rommel op en gooit nooit (per ongeluk) iets op straat.

Toch constateren we nog best wat zwerfafval op het terrein. Wat kunt u makkelijk zelf doen?

  • Plaats afvalbakken/asbakken op het eigen terrein (als er bv buiten wordt geluncht, koffie gedronken of een sigaretje wordt gerookt)
  • Veeg verwaaibaar afval of bouwafval op, zodat het niet de straat op waait
  • Vraag werknemers en leveranciers om geen afval achter te laten

Daarnaast kunt u gebruik maken van de poster, hiernaast afgedrukt in mini-formaat. Deze ontvangt u binnenkort van de Gemeente en kunt u naar eigen inzicht in uw bedrijf ophangen en/of verspreiden. ‘’Ons bedrijventerrein schoon, heel gewoon.’’

Het rapport van EnergyGo i.s.m. BouAd over duurzaamheid op onze bedrijventerreinen is al enige tijd geleden opgeleverd. De vraag is …hoe nu verder? Welke initiatieven kunnen we collectief, maar ook individueel opstarten om als bedrijven en terrein duurzamer te worden? Kunnen we duurzaamheid bijvoorbeeld ook als marketinginstrument inzetten om onze producten en diensten beter op de kaart te zetten?  Er heeft een eerste verkenning plaatsgevonden met docenten en studenten van de Hogeschool Leiden. Dit jaar is er géén tijd om dit onderwerp op te pakken, maar wellicht zijn er volgend jaar weer mogelijkheden. 

Andere onderwerpen die we verder met u willen bespreken zijn:

– Digitale bereikbaarheid. Is er inmiddels een betaalbare breedbandoplossing?
– Camerabewaking – Welke keuzemogelijkheden hebben we en wat zijn de kosten?
– Revitalisering – Status herinrichting Ambachtsweg/Heerenweg

De eerder geplande ledenvergadering is uitgesteld naar november of december. Een definitieve datum hoop ik snel te kunnen melden. De betrokken ondernemers op de bedrijventerreinen ontvangen dan een officiële uitnodiging per mail. 

Tips en ideeën zijn nog altijd welkom.