Collectieve beveiliging in maart

Archief


De collectieve beveiliging voor de bedrijventerreinen is neergelegd bij Huschka Groep. Behalve dat zij voor de leden van het SBB de collectieve beveiliging uitvoeren, heeft Huschka met veel individuele bedrijven afspraken over alarmopvolging of andere aanvullende diensten.

Met politie, beveiliger en het parkmanagement zijn afspraken gemaakt over samenwerking en informatie-uitwisseling. Vandaar dat de politie dagelijks inbelt bij de surveillant zodat de korte lijnen direct gelegd zijn. In deze nieuwsbrief een toelichting op de inzet rondom een aantal incidenten in maart.

emildewaal-directeur-huschka-beveiliger.jpg

De collectieve beveiliging voor de bedrijventerreinen is neergelegd bij de Huschka Groep. Behalve dat zij de collectieve beveiliging uitvoeren, heeft Huschka met veel individuele ondernemers afspraken over alarmopvolging of andere aanvullende diensten.

Met de politie, beveiliger en het parkmanagement zijn afspraken gemaakt over samenwerking en informatie-uitwisseling. Vandaar dat de politie dagelijks inbelt bij de surveillant zodat de korte lijnen direct gelegd zijn.

De activiteiten in de maand maart door Huscka Beveiliger waren weer zeer divers. Belangrijk zijn de controleronden over de terreinen, waarbij vooraf overleg met de politie plaatsvindt. Een aantal incidenten zonder vermelding van de data en de naam van het bedrijf (bij het parkmanagement zijn alle incidenten bekend en geregistreerd), in vogelvlucht:

Verdachte situatie rond middernacht aangetroffen in de Blekerstraat begin maart. Door Huschka is de politie getipt die verder onderzoek deed. Het betrof een aantal mannen, die niet terplekke behoefden te zijn.

Een paar dagen later werd omstreeks 00:45 een open hek aangetroffen bij een van de ondernemers op de Scheysloot. Hierbij is een ronde op het terrein en in de loods gelopen door de beveiligers, maar niets verdachts aangetroffen. De beheerder is, conform de afspraak, gebeld en deze heeft het hek afgesloten. Situatie is fotografisch vastgelegd voor de rapportgage. Dezelfde nacht werd een open container aangetroffen op de Maessloot. Door de beveiliger werd geen braakschade geconstateerd. De container is door de medewerkers van Huschka gesloten en de betreffende eigenaar werd geïnformeerd.

Ruim na middernacht werden twee auto’s met inzittenden aangetroffen op de Smidstraat ter hoogte van een garagebedrijf. Het bleek dat een van de auto’s niet wilde starten. Deze mensen zijn geholpen. Verder zijn er geen bijzonderheden aangetroffen. Twee dagen later bevonden zich vier inzittenden van een auto ruim na 2.00 uur op d Ambachtsweg ter hoogte van het tankstation. De mensen hielden zich langere tijd ter plekke op. De politie is daarom benaderd. Voordat deze arriveerde vertrok de auto en verliet het bedrijventerrein.

Bij meerdere bedrijven stonden op verschillende nachten deuren open. Voorbeelden uit de rapportage van Huschka: Deur expeditie achterzijde gebouw/spuithal was niet afgesloten; Hek aan de achterkant van een terrein stond nog open; Bedrijfspand volledig toegankelijk doordat de achterdeur openstond; De rechter roldeur bij een bedrijf stond open, de betreffende ondernemer kwam deze ‘s-nachts nog sluiten. 

In alle gevallen is het pand/terrein afgesloten en het alarm in werking gesteld. Uiteraard zijn tevens de betreffende ondernemers op de hoogte gesteld. Het valt de beveiliger trouwens op dat de laatste tijd een aantal ondernemers wat vaker vergeet goed af te sluiten.

Conform de afspraak met het parkmanagement is er direct melding bij de gemeente gemaakt over defecte lantaarnpalen aan de Hoogekrocht, de Roysloot en de Maessloot.