Bijna 900 zonnepanelen op dak Haringhandel A. Hoek B.V.

Archief

Katwijk, 15 juni 2017

Bijna 900 zonnepanelen op dak Haringhandel A. Hoek B.V.
Met de plaatsing van bijna 900 zonnepanelen heeft dit visbedrijf een flinke stap gezet naar de volledige verduurzaming van haar bedrijfsvoering. Bovendien is deze onderneming aan de Lageweg het eerste bedrijf op het bedrijventerrein ’t Heen dat op zo een grote schaal gebruik maakt van zonne-energie. Reden voor wethouder Jacco Knape (duurzaamheid) om donderdag 8 juni het bedrijf te bezoeken.     

Haringhandel A. Hoek B.V. is een Katwijkse leverancier van een divers assortiment haringproducten.

In de periode van mei tot en met juni wordt de maatjesharing aan land gebracht in Denemarken en Noorwegen. De verwerking van maatjesharing tot Hollandse Nieuwe gebeurt deels in Denemarken en deels in de moderne fabriek in Katwijk. “Het is dan een drukte van jewelste”, aldus Arie de Jong van A. Hoek B.V. In deze periode is veel extra energie nodig. Deze extra energie wordt nu uit het zonlicht op het dak gehaald.

“We waren er eigenlijk snel uit en binnen een paar weken waren de panelen geïnstalleerd. Zeker met de verkregen subsidie is de terugverdientijd gunstig. Natuurlijk doe je het ook voor het milieu, maar een investering moet zichuiteindelijk ook terugverdienen”, aldus Arie de Jong.    

Wethouder Knape sprak na een rondleiding bij het bedrijf zijn waardering uit voor deze stap en hoopt dat andere bedrijven op ’t Heen volgen om de vele geschikte platte daken te voorzien van zonnepanelen. “Op deze manier maken we het energiegebruik in Katwijk duurzamer en kunnen we uiteindelijk energieneutraal worden” aldus de wethouder.