Workshop: Laat cyber security voor je werken

Algemeen

In het nieuws hoor je met regelmaat over bedrijven die getroffen worden door zogenaamde gijzelsoftware of phising. Het levert economische schade op. Cyber security is daarom een zeer belangrijk en relevant onderwerp voor ondernemers. Andere belangrijke vragen zijn: is je backup in orde, weten je medewerkers waar ze op moeten letten bij het aanklikken van een (verdachte) link en heb je een goed password beheer? Zo niet, dan is deze workshop op 22 november in Proeflokaal De Buuren in Katwijk zeker iets voor jou! De workshop wordt je aangeboden door de gemeenten Katwijk i.s.m. de ondernemersvereniging KOV. De praktische workshop werd eerder door ondernemers gewaardeerd met een 9! Meld je aan!

Jacco Knape, wethouder gemeente Katwijk: ‘Ondernemers zijn dagelijks bezig met de kern van hun bedrijf. Werken aan cyber security heeft daarbij niet altijd prioriteit. Begrijpelijk, maar ook risicovol. Valse e-mails kennen we allemaal wel, ransomware is heel vervelend en aan identiteitsfraude wil je niet denken. Toch gebeurt het dagelijks. Je kunt je hiertegen wapenen als je weet hoe criminelen te werk gaan, hoe ze binnenkomen en hoe je dit voorkomt. Daar gaat de workshop van 22 november over. Goed en slim om daar als ondernemer gebruik van te maken.’

Programma

22 november | 18.00 – 21.00 uur | Proeflokaal De Buuren, Turfmarkt 2 in Katwijk

18.00u Inloop met lichte maaltijd

18.30u Opening Laat digitalisering voor je werken – Toelichting door Dwayne van der Klugt (projectleider) op het initiatief ‘Laat digitalisering voor je werken’, waaronder de Digi-scancoachgesprekken en de voucherregeling.

18.40u Workshop cybersecurity – Ethical Hacker Niels van Gijzen en Cyber security specialist Eric Devilee laten aan de hand van praktische voorbeelden zien waar de mogelijk zwakke punten in jouw bedrijf te vinden zijn. Vervolgens leer jij ook hoe je deze gaten kunt dichten om direct jouw bedrijf veiliger maken. Stel vooral ook je vragen!

19.40u Afsluiting met netwerkborrel