Werkzaamheden aan wegen trekt vandalen

Nieuwsbrief December 2019 Algemeen


De afgelopen weken vond met name in het weekeinde wat overlast door jongeren plaats bij de werkzaamheden aan de wegen op het bedrijventerrein ’t Heen. Zo werd de signalering omgegooid en een enkele keer gesleept met attributen. Voor beveiligers van Huschka Beveiliging een reden om extra rondes te rijden in dit gebied. Daarnaast was er een aantal incidenten waarbij de beveiliger in actie kwam.

 

De afgelopen vijf weken richtte de dienstverlening van de beveiliger zich vooral op het signaleren van openstaande deuren (van het hekwerk) en ramen. Dat leidde tot een extra controleronde en een melding aan de individuele ondernemer. Opvallend is ook het groot aantal meldingen (14) van niet functionerende verlichting van lantaarnpalen, of storing van de openbare verlichting in een deel van het bedrijventerrein. Daarnaast waren er drie vormen van vals alarm sinds begin november waargenomen. Na een controle werd het alarm op nieuw ingesteld. De waarneming van een busje met een Oost-Europees kenteken met een groepje inzittenden leidde tot een actie in samenwerking met de politie.

Eind november was de beveiliger aanwezig bij een voertuig dat in brand stond. Brandweer en politie waren inmiddels ter plekke.

 

 

Preventie

De komende periode kenmerkt zich door het vroeg donker zijn en het naderen van de feestdagen. Zorg dat uw verlichting goed werkt, deuren en ramen gesloten zijn en dat er geen brandbare materialen of versleepbare objecten op uw terrein (voor het pand of het ‘parkeerterrein’) liggen. Blijf verder attent en meld bij onraad de politie of beveiliger.

Het valt de surveillanten van Huschka Beveiligers op dat bij veel bedrijfspanden op ’t Heen / Klei Oost  veel dure apparaten in zicht staan (van buiten af gezien). Dit is erg gevoelig voor inbraken. Dit kan voorkomen worden door het sluiten van gordijnen, of door de apparaten meet uit het zicht zetten.