Waarschuwing om bedrijfruimte niet te gebruiken voor feestjes

Algemeen


Burgemeester Ir. C. Visser heeft de ondernemers met een bedrijfspand op het terrein per brief geïnformeerd over het extra toezicht dat de gemeente instelt om bedrijfspanden te controleren op vormen van feestjes of iets dergelijks. In zijn brief geeft hij aan dat het gebruik van bedrijven voor illegale festiviteiten niet de bedoeling is. De reden was het ingrijpen van de politie bij illegale feestjes.

In de brief die Burgemeester Visser verstuurde schrijft hij: De afgelopen weken is geconstateerd dat bij verschillende bedrijven de inpandige bedrijfsruimtes worden gebruikt voor illegale festiviteiten. Door middel van deze brief wil ik u erop attenderen dat dit niet de bedoeling is.

Het houden van festiviteiten in de bedrijfsruimten is op basis van diverse wet- en regelgeving niet toegestaan. Dit geldt ook buiten de coronavoorschriften. Daarom adviseer ik u niet de sleutel van uw bedrijf te overhandigen aan familie en/of vrienden om zo dergelijke locaties beschikbaar te stellen voor feestelijke activiteiten. Wordt binnen uw bedrijf toch een feest geconstateerd, dan kan dit verregaande gevolgen hebben. Bij constatering ontvang u een boete en/of last onder dwangsom. Daarnaast is het mogelijk dat u voor een periode gesloten moet zijn en er dus gedurende die periode geen bedrijfsvoering kan plaatsvinden.

Naast dat de festiviteiten vanuit wet- en regelgeving niet zijn toegestaan, bestaat ook nog het gevaaraspect dat bij eventuele calamiteiten geen van de hulpdiensten rekent op (bedrijfsmatige) activiteiten buiten de gebruikelijke werktijden. Dergelijke bedrijfspanden zijn vaak niet geschikt om te dienen als ontmoetingsruimte voor feesten en partijen. In de meeste gevallen ontbreekt het aan voldoende vluchtroutes, blusmiddelen en/of zijn de ruimtes niet goed toegankelijk voor grote groepen personen.

Tot slot draagt het houden van de festiviteiten niet bij aan de voorkoming van de verspreiding van het Coronavirus. Met de gehele samenleving moeten we verspreiding van het virus te allen tijde willen voorkomen. Samen strijden we tegen Corona.