Uitstel oriëntatiestage voor food, dienstverlening en economie

Nieuwsbrief Eind Maart 2020 Algemeen


Na de succesvolle oriëntatiestage voor jongeren met een interesse voor techniek, stond voor april eenzelfde vorm geagendeerd voor circa 100 jongeren van ongeveer 15 jaar die geïnteresseerd zijn in een vervolgopleiding richting food, zorg & dienstverlening en economische beroepen. Door de beperking in het kader van het coronavirus is de oriëntatiestage afgezegd. Veel ondernemers steunden het initiatief, maar hebben er begrip voor dat deze ‘praktijklessen’ nu na de zomer gaan plaatsvinden.

 

Afgelopen maand liep een grote groep jongeren een stagedag bij een technisch georiënteerd bedrijf. Deze werkvorm zou ook gaan gelden voor leerlingen die interesse hebben in een beroepsopleiding in de richtingen Food, Transport & logistiek, Dienstverlening en economie. Bedrijfsrichtingen die op het bedrijventerrein ’t Heen of Klei Oost volop voorkomen.

Meerdere ondernemingen hadden al ingestemd met het programma voor april. Helaas ligt het reguliere onderwijs inmiddels stil, gaven de bedrijven aan nu geen ruimte te hebben en besloot het parkmanagement uiteraard deze stagevorm op te schorten. Wanneer de eerste oriëntatiestage een vervolg krijgt, komt in een later stadium aan de orde. Dit voorjaar in ieder geval niet.