Renovatie/aanpassing van de Heerenweg en Ambachtsweg start november

Algemeen


De renovatie/aanpassing van de Heerenweg en de Ambachtsweg wordt in twee fases gepland. Welke weg het eerst opgepakt wordt, volgt binnenkort uit een overleg van de gemeente met de aannemer. Nu verkeert het proces in de bestekfase. De verwachting is dat de renovatie start medio november. De tweede fase wordt dan begin 2019. De renovatie gaat om aanpassingen in de asfaltering, het groen, de fietsroutes en parkeerplekken. De vernieuwing van de toplaag van het asfalt zal zo nodig gepaard gaan met een aanpassing van de bestrating. Opmerkingen, vragen over de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden, of andere vragen: meldt deze aan de Parkmanager.

Volgens Francisco Grant van de gemeente Katwijk zijn de betrokken ondernemers benaderd. Desalniettemin wordt het Parkmanagement gevraagd nog verdere reacties te peilen. Het gaat daarbij onder andere om de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden/afsluitingen van de bedrijven en het vinden van passende oplossingen bij de tijdelijke afsluiting van de weg.

Afgesproken is dat er voor de ondernemers op ’t Heen/Klei Oost nog een inloopmoment komt, waarbij de aannemer/uitvoerder ook aanwezig is. De laatste ontwikkelingen en de aanpak door de uitvoerder zal dan worden toegelicht. Waar en wanneer dit inloopmoment plaatsvindt, krijgt u apart gemeld.

parkmanagement-katwijk-renovatie-ambachtsweg.jpg

Parkeren

Voor de Heerenweg en de Ambachtsweg zijn de Nutsbedrijven gevraagd of er nog graafwerkzaamheden in de planning zitten (de verwachting is niet), omdat de gemeente de laatste is en na het bestraten de wegen dan niet meer opengaan. “Het moet niet zo zijn,” aldus Grant, “dat we de wegen dicht hebben en dat dan een andere instantie start met graafwerkzaamheden.”

Op het terrein in de nabijheid van de beide genoemde wegen blijft de totale parkeermogelijkheid ongeveer gelijk. Omdat in principe van pand tot pand bestraat wordt (inclusief de parkeerplekken/insteekhavens), moeten ondernemers vooraf aangeven welke plekken zij reserveren (met een paaltje; en dat kost de ondernemer geld). De gemeente stelt: Ondernemers zijn hiervan op de hoogte, maar nog niet iedereen reageerde.

Fietsroute

Fietsroutes worden in ’t Heen aangepast (maar de besluitvorming daarvan is nog niet rond), waarbij Blekerstraat geen doorgaande fietsroute meer is en het fietspad langs de N206 niet langer aansluit op de Ambachtsweg ter hoogte van de benzinepomp (er komt een alternatieve lus langs de oprijlaan naar de N206 bij DVS-gebouwtje). Op het inloopmoment zijn de laatste tekeningen daarvan te zien.

De gemeente geeft aan dat het parkmanagement voor de ondernemers in eerste instantie het info- en contactpunt is. Ook als het gaat om afspraken over de bereikbaarheid van de onderneming in de periode dat er gewerkt wordt en de weg is afgesloten. Reageren of vragen: zoek contact met de parkmanager. De uiteindelijke verantwoording van de werkzaamheden en de gevolgen daarvan, ligt bij de gemeente.