Regio stelt voucher beschikbaar voor mkb-digitalisering

Algemeen

Met steun van de Provincie Zuid-Holland, de gemeenten en de ondernemersverenigingen stelt de Leidse regio een voucher beschikbaar voor digitalisering in het MKB. Ondernemers kunnen de voucher onder andere inzetten voor het verbeteren van hun website, webshop of voor cyber security. De voucher vergoed een groot deel van de kosten tot een maximum van € 1000,-.

Vanaf 31 maart 12.00 uur kunnen de vouchers uit de eerste ronde worden aangevraagd via de website van Economie071. Ondernemers die een voucher willen aanvragen doen er goed aan om vooraf de voorwaarden op www.economie071.nl door te nemen om goed voorbereid te zijn. De vouchers worden namelijk uitgegeven volgens het first come, first served principe. Voor en na de zomer volgen nog een tweede en derde mogelijkheid tot aanvragen. In elke ronde zijn 50 vouchers beschikbaar.

Winst behalen

Via praktische workshops kunnen ondernemers het hele jaar ideeën opdoen voor digitalisering binnen hun bedrijf. Martijn van Pelt, voorzitter VNO-NCW Bedrijfsleven Rijnland: ‘Met het initiatief Laat digitalisering voor je werken willen we duidelijk maken dat er voor elke ondernemer winst valt te behalen door te investeren in digitalisering. Zo kun je slim kosten verlagen en je omzet vergroten. Ook investeren in cyber security is van groot belang. Steeds meer ondernemers krijgen immers te maken met cybercriminaliteit. Niet alleen vervelend, maar vaak ook kostbaar. Met een gerichte investering in je digitale veiligheid kun je veel problemen voorkomen’.

Workshops

Ondernemers die hun kansen willen verkennen, kunnen een afspraak maken met een mkb-coach. Ook een korte digi-scan helpt ondernemers goed op weg. Het hele jaar door zijn er ook workshops. De eerstvolgende zijn op 7 april in Leiden en 8 april in Leiderdorp over achtereenvolgens ‘Vindbaar zijn via Google’ en cyber security. Informatie is te vinden op de website van Economie071,www.economie071.nl. Via die website vragen ondernemers ook de voucher aan.