Provincie geeft subsidie voor haalbaarheidsonderzoek inzet camerabeveiliging

Algemeen


De provincie Zuid-Holland heeft de subsidieaanvraag van het Parkmanagement Katwijk (PMK) gehonoreerd voor een haalbaarheidsonderzoek naar het plaatsen van camerabeveiliging op de bedrijventerreinen ’t Heen en Klei Oost. Het haalbaarheidsonderzoek wordt uitgevoerd door ParkTrust, een organisatie die op meerdere bedrijventerreinen vormen van parkmanagement ondersteunt bij het verhogen van de kwaliteit op de terreinen.

Om de beveiliging op een nog hoger niveau te brengen heeft het bestuur van het PMK de ambitie een adequate vorm van camerabeveiliging in te voeren, die deels aanvullend is en deels in de plaats komt van de surveillance. Het gaat om een elkaar aanvullend systeem dat de beveiliging verhoogt, maar tevens bewijslast kan registreren en door de inzet en samenwerking met de beveiliger een nog hogere preventie veroorzaakt.

Met Ad van den Berg van PrakTrust is de afspraak gemaakt om te komen tot een verkenning, waarbij de mogelijkheden van het plaatsen, een juiste verdeling over de terreinen en de samenwerking met een meldkamer/beveiliger worden onderzocht. Ook benadert ParkTrust ondernemingen die de plaatsing van camera’s kan realiseren en voor een passend en betaalbaar systeem zorgt in relatie tot de fysieke beveiliging op de terreinen.

Besluitvorming

Een onderdeel van de verkenning behelst de noodzakelijke infrastructuur en de betrokkenheid van de gemeente. Uiteindelijk levert het Haalbaarheidsonderzoek een implementatierapport op, een overzicht van de samenwerking tussen beveiliger, de inzet en het uitlezen van informatie van de camerasystemen, politie en parkmanagement en – niet onbelangrijk – een kostenplaatje.

Verwacht wordt dat begin volgend jaar het onderzoek is afgerond en het bestuur kan komen tot besluitvorming en het informeren van de leden met een definitieve opzet en uitvoeringsplan. Het Haalbaarheidsonderzoek kan dankzij de provincie Zuid-Holland plaatsvinden.