Plaatsen palen voor camerabeveiliging van start

Algemeen


Half juni is gestart met het plaatsen van de masten voor de inzet camerabewaking op de bedrijventerreinen ’t Heen en Klei Oost. Na meerdere jaren van voorbereiding, overleg en het doen van aanvragen geldt het daadwerkelijk plaatsen nu als een memorabel moment. Bestuurslid Rob Grimbergen kondigde op de ALV begin juni al aan dat deze maand de masten de grond in gaan, zodat de inmiddels aangeschafte camera’s operationeel kunnen worden.

Het moment van evalueren waarom de procedure meerdere jaren duurde, doen we op een later tijdstip, gaf voorzitter Henk Oostingh eerder al aan. De eerste prioriteit is het gaan plaatsen. Daarvoor was groen licht op de aanvraag Omgevingsvergunning nodig en een akkoord van het gemeentebestuur. De aanvraag om te komen tot de inzet van camerabewaking loopt al van voor 2019.

De eerste paal die de grond inging staat bij de Taanderstraat (hoek Heerenweg). Verspreid over de terreinen Klei Oost en ’t Heen zijn meerdere palen en verschillende type camera’s gepland, inclusief kentekenregistratie, die ondersteunend zijn aan de fysieke bewaking met surveillanten. De gegevens van de camera’s gaan (rekening houdend met de AVG) uitgelezen worden door de medewerkers op de videotoezicht centrale (VTC) van Huschka Beveiligers; de onderneming die ook voor de fysieke bewaking op de terreinen zorgt.

Inmiddels loopt de aanvraag bij Liander voor het aansluiten van de regelkasten op het stroomnet. Een procedure die de gemeente Katwijk mede ondersteunt.