Nieuwe fase voor Talent op Maat

Algemeen

De pilot Talent op Maat koppelt de vaardigheden van mensen aan banen die er zijn in regio Leiden – Katwijk. In eerste instantie lag de focus op mensen met interesse en ervaring in techniek en op mensen uit de horecasector die nu moeten wisselen van baan. Vanwege de vraag uit de markt wordt daar nu de doelgroep die wil gaan werken in de zorg aan toegevoegd. Om vraag en aanbod goed op elkaar aan te laten sluiten zetten we Talent op Maat in. Belangstellenden kunnen daarbij online een profiel samenstellen met hun vaardigheden. Een loopbaancoach kijkt vervolgens naar de koppeling met vacatures.

Voor vacatures in de techniek zijn zo’n 20 bedrijven betrokken bij de pilot. Projectmanager Martijn Smittenaar van Riool.nl: ‘We willen graag investeren in gemotiveerde mensen. Onze medewerkers krijgen goede trainingen en de arbeidsvoorwaarden zijn prima. Ook liggen er volop doorgroeimogelijkheden voor mensen zonder specifieke technische kennis, bijvoorbeeld op het gebied van hoofdrioolreiniging of planning.’

Kansen voor horeca en zorg

Wethouder Jacco Knape (Katwijk): ‘Mensen met horeca-ervaring hebben veel vaardigheden die van pas komen bij andere beroepen. Op basis van het aangemaakte profiel wordt bekeken waar kansen zich voordoen om over te stappen naar een andere baan. Dit kan soms een verrassende overstap zijn naar bijvoorbeeld zakelijke dienstverlening’.  De pilot wordt aangeboden door Economie071 voor het versterken van de regionale economie. Belangstellenden kunnen gratis een account aanmaken via www.talentopmaat.nu. Als men deelneemt aan de Talentenpool, kijkt een loopbaancoach actief mee naar de mogelijkheden.