Maatregelingen gemeente Katwijk in kader corona voor ondernemers

Algemeen


Ondernemers in Katwijk ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Er is een aantal bestaande en nieuwe landelijke regelingen waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Op de site van de gemeente Katwijk vindt u veel gestelde vragen over het coronavirus, specifiek voor lokale ondernemers. Heeft u daarna nog steeds vragen? Zoek contact via het op de site vermelde contactadres.

gemeentehuis-katwijk.jpgZelfstandig ondernemers en zzp’ers die in Katwijk wonen en in financiële moeilijkheden raken door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, kunnen via de gemeente Katwijk aanspraak maken op bijstand. De uitwerking van de versoepelde bijstand is nog in ontwikkeling, maar getroffen zelfstandig ondernemers en zzp’ers die in de gemeente wonen, kunnen zich nu al op www.ondernemersregelingen.nl/katwijk aanmelden door het invullen van de online aanvraag.

Ondersteuning kan worden aangevraagd in de vorm van een aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of een lening voor bedrijfskapitaal. De uitkering voor levensonderhoud vult het inkomen aan tot het sociaal minimum. De lening, tegen een verlaagd rentepercentage voor bedrijfskapitaal, kan worden aangevraagd om liquiditeitsproblemen op te lossen. Deze vorm van bijstand is een bestaande regeling, die vanwege het Coronavirus versoepeld wordt voor de ondernemers die gedupeerd zijn.

Wilt u als ondernemer in aanmerking komen voor uitstel van betaling op lokale belastingen? Dan kunt u dit tot 31 augustus 2020 aanvragen bij de BSGR. U kunt een verzoek indienen (op de site: www.bsgr.nl/contact) waarbij gekozen moet worden voor ‘uitstel ondernemers’.

images

Hoogte en duur

Op basis van de tijdelijke regeling biedt de gemeente u voor maximaal 3 maanden inkomensondersteuning tot aan het sociaal minimum. Hoe hoog dit bedrag precies is hangt af van de samenstelling van uw huishouden en uw inkomen. U hoeft deze inkomensondersteuning niet terug te betalen. Er is ook geen vermogens- en partnertoets.

Daarnaast kunt u een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen van max. € 10.517 euro. Dit bedrag dient wel terugbetaald te worden tegen een rentepercentage van 2%.

Contact gemeente

Bent u zelfstandig ondernemer, woonachtig in Katwijk en heeft u vragen over de lokale bijstandsregeling, kunt u mailen naar ondernemersinfo@katwijk.nl of bellen met 071-406 5000.