Maak duurzaamheid tot norm in jouw handelen

Algemeen


Vanuit de duurzaamheidsdoelstelling werkt het Parkmanagement aan het vinden van collectieve oplossing voor ondernemers op onze bedrijventerreinen en het betrekken van partners om deze oplossingen aan te reiken en of te kunnen realiseren. Eén van die partners is de onderneming MilesEnergy uit de Steenbakkerstraat in Katwijk. Het PMK ging 26 juni voor kennismaking op bezoek bij Bas Haasnoot en Marc Guyt van Milesenergy.

‘Impact maken kan op veel manieren. In het klein bij je thuis, of in het groot bij bedrijven’. Vanuit deze visie zijn de beide plaatselijke ondernemers actief. “Ondernemen zit in ons het bloed en doen we sinds we studeerden aan de VU van Amsterdam,” vertelt Bas Haasnoot. “Beiden studeerden we af in bedrijfseconomie en werkten een tiental jaren in de bancaire wereld (deels op de Zuid-as van Amsterdam)”.

Hun passie ligt echter in het, samen met anderen, maken van duurzaamheid tot de norm in het handelen van de particulier en ook in het bedrijfsleven. Inmiddels hebben ze daartoe een doordacht bedrijfsconcept uitgewerkt waar het genereren van kennis gekoppeld is aan de technische knowhow tot implementeren.

Reis

De stelling van Bas en Marc bij hun aanpak is: ‘Duurzaamheid is geen eenmalige actie, maar een voortdurende reis. Een avontuur waarbij wij je jouw leven lang willen ondersteunen. Wij helpen je, met slimme oplossingen en persoonlijke begeleiding, om nieuwe energie in je dagelijks leven te integreren. Samen maken we duurzaam de norm. Jij bepaalt de vorm’.

De duurzame oplossingen, inmiddels ook voor een flink aantal relaties op onze terreinen, bestaat uit een breed scala aan mogelijkheden, waarbij de opslag van duurzaam gewonnen energie in (grote) accu’s of thuisbatterijen een kerncompetentie van MilesEnergy is.

Bas en Marc vertellen dat verduurzamen goed voor de wereld is en op de lange termijn voor de onderneming. Antwoorden op vragen hoe daar praktisch mee om te gaan geven beide ondernemers, die ondersteund worden door meerdere techneuten en materiedeskundigen. “Slimmer omgaan met energieverbruik? Wat het pad ook is”, benadrukt Bas Haasnoot, “stappen zetten in duurzaamheid begint hier”.

Inmiddels namen beiden kennis van het projectplan Duurzaamheid van het PMK en komen met een voorstel hoe zij daarbij kunnen inhaken met duurzame collectieve oplossingen. Ook doen ze mee in een van de referentiegroepen van ondernemers in het duurzaamheidstraject van het PMK die medio augustus starten.

rechts op de foto Marc Guyt en Bas Haasnoot