KVO bedrijventerrein is compliment aan gemeente en ondernemers

Algemeen


“De samenwerking tussen gemeente, politie, brandweer en het lokale bedrijfsleven op de bedrijventerreinen ’t Heen en Klei Oost is uitstekend.” Met deze constatering onderstreepte burgemeester Visser het belang van het ondertekenen van het Keurmerk VeiligOndernemen, dat hij samen met Teamchef politieteam Katwijk Noordwijk Peter Koot en Henk Oosting namens de ondernemers onderschreef. “Het samen optrekken bij het instand houden van een veilig en zo kwalitatief mogelijk bedrijventerrein is van belang voor de gehele gemeenschap”.

“De uitslag van de enquête waar het keurmerk op gebaseerd is, is een compliment aan de ondernemers die zeer betrokken zijn met dit Keurmerk VeiligOndernemen (KVO). In de vele gemeenten in Nederland waar ik het proces begeleid, kwam ik nog niet zo’n betrokkenheid tegen.” Met deze woorden onderstreepte procesmanager Robert de Koning van KVO-breed het belang van het samen optrekken bij het verlengen van het keurmerk, dat maandag 14 februari door Burgemeester Visser, Teamchef Peter Koot en voorzitter Henk Oostingh van het Parkmanagement Katwijk ondertekend werd.

“In het bijbehorende plan van aanpak staat een aantal verplichtende afspraken over kwaliteitsverbetering, het bevorderen van de veiligheid en het optimaliseren van verkeersmaatregelen, waaronder het wegnemen van onveilige situaties en het invoeren van een parkeerbeleid. Ook de verplichte brandweeroefeningen voor bepaalde types ondernemingen maken onderdeel uit van het KVO. “Een bijkomend voordeel voor de ondernemingen, is dat met een kopie van het certificaat korting op de individuele verzekeringsovereenkomst afgesproken kan worden,” aldus De Koning. “Met het KVO hebben de bedrijventerreinen ‘t Heen en Klei Oost een externe kwaliteitswaardering die landelijk hoog scoort.”

Optimaliseren

“De lokale werkgroep KVO, met vertegenwoordigers namens de gemeente, politie, brandweer, gemeentelijke diensten (waaronder Handhaving en Toezicht), beveiliger en parkmanagement, zorgt voor het nakomen van de afspraken en het optimaliseren van de kwaliteit van de terreinen. De werkgroep wordt voorgezeten door het parkmanagement. Daarmee geeft het PMK samen met de gemeente direct sturing aan de opzet en uitvoering van het KVO. Een samenwerking waar wij als ondernemers verenigd in het parkmanagement zeer blij mee zijn,” aldus voorzitter Henk Oostingh.

Foto: De ondertekening van het convenant door burgemeester Ir. Cornelis Visser, Henk Oostingh en teamchef politie Peter Koot. Staand op bovenste foto Sanne Keijzer-Van Velzen van de gemeente Katwijk en Robert de Koning van KVO-breed