Katwijkse energiecoöperatie werkt als schakel tussen ondernemingen en anderen

Algemeen


In het kader van de verduurzaming van de bedrijventerreinen ’t Heen Klei Oost kan de Katwijkse Energie Coöperatie een bijdrage leveren voor bedrijven die op hun dak ruimte hebben voor zonnepanelen. De Katwijkse Energie Coöperatie wil meer groene energieprojecten aan de inwoners en daarmee ook ondernemers, van Katwijk aanbieden.

Eén van de trekkers van de projecten, Loek van Driel van de energiecoöperatie, geeft aan dat inmiddels zonnedakproject “Buurtstroom Katwijk 1” is gerealiseerd op het dak van de Schietvereniging op sportpark de Krom. Circa 70 gezinnen van woonkern Katwijk zijn deelnemer geworden door middel van aankoop van certificaten. De Katwijkse Energie Coöperatie heeft de installatie verzorgd en doet de exploitatie van het zonnedak. De groene zonnestroom wordt nu verkocht en de deelnemers profiteren van de opbrengst. Jaarlijks lost de coöperatie een deel van de investering af en keert een rendement van 4% uit aan de deelnemers.

Ondernemingen

De Katwijkse Energie Coöperatie wil meer groene energieprojecten aan de inwoners van Katwijk aanbieden. Dorpsgenoten kunnen op deze wijze deelnemen aan de energietransitie en zijn mede-eigenaar van de oplossing. Dat is maximaal invulling geven aan participatie.

De initiatiefnemers zijn op zoek naar bedrijven, die vanuit hun duurzaamheidsdoelstellingen en maatschappelijk verantwoord ondernemen, bewoners de gelegenheid willen bieden om bij te dragen aan het opwekken van groene stroom. De onderneming betrekt op deze wijze de inwoners bij het bedrijf.

De groene stroom kan aan een overkoepelende energiecoöperatie verkocht worden of aan het betreffende bedrijf. De Katwijkse Energie Coöperatie ontzorgt het bedrijf voor de investering, installatie en exploitatie van het zonnedak.  Voor daken met een lichte constructie zijn er oplossingen met lichtgewicht zonnepanelen, folie panelen of bijvoorbeeld een constructie die over het dak geplaatst wordt. Inmiddels voerden de vertegenwoordigers van de energiecoöperatie meerdere gesprekken met geïnteresseerde ondernemers op ’t Heen en of Klei Oost. Hebt u interesse? Dan komen we graag met u in gesprek.

Stuur een email aan info@katwijkec.nl

foto 1. Maximaal aantal zonnepanelen op dak schietvereniging;

foto 2: Loek van Driel (l) met zijn mede initiatiefnemer Jan Mimpen