‘Jora Vision verkreeg viermaal ‘s-werelds hoogste waardering’

Algemeen


Jora Vision creëert een wereld waar dromen werkelijkheid worden. Directeur Jan Maarten de Raad verzorgde een prachtige en informatieve presentatie aan het bestuur van het parkmanagement en wethouder Jacco Knape, aansluitend aan het werkoverleg dat de wethouder en het bestuur op de laatste dag van mei hadden.

“Het team van Jora Vision realiseert spectaculaire projecten voor themaparken, dierentuinen, musea, waterparken en overige bijzondere organisaties binnen de recreatiebranche. Ons unieke aanbod van ontwerp en productie onderscheidt ons in de thematiserings- en recreatiebranche. Eigenlijk zijn we een architecten- en decorbouwbedrijf in éen. Het directe contact tussen onze afdelingen zorgt voor een efficiënte samenwerking die de nodige kostenbesparing op projecten kan garanderen. Op deze manier zetten wij een productiewerkwijze neer die voldoet aan de wensen en dromen van de klant en tevens binnen het budget van hen past,” aldus Jan Maarten.

“Mijn bedrijf ontstond inmiddels 35 jaar geleden. Een onderneming dat geldt als bron van creativiteit en bijzonder is in zijn soort. Vandaar dat de onderneming binnen de Leisure-branche internationale prijzen won en veel vormen van erkenning verkreeg.” Jora Vision, gevestigd in Klei Oost, telt momenteel ruim 50 medewerkers en maakt daarnaast gebruik van vele leveranciers, onderaannemers en creatieve ZZP-ers.

Cultuurgoed

“Behalve onze wereldwijde inspanningen zijn we ook lokaal en regionaal ondersteunend actief,” benadrukt Jan Maarten. “Te denken valt aan het smalspoormuseum in Valkenburg, het ontwerpen en het opbouwen van de meeste praalwagens tijdens de Flowerparade, maar ook het ontwerp voor de stichting Bomschuit. Het tegen kostprijs uitvoeren van de Flowerparade of gratis beschikbaar stellen van onze creativiteit voor culturele projecten en musea in de streek zien we als een maatschappelijke vorm van dienstverlening.”

“De corebusiness ligt in het creëren van attracties, zoals darkrides of het complete ontwerp van themaparken. Een mooi voorbeeld van dit laatste is het ontwerp van een Pushkin Park in Rusland. Het gaat om het uitbeelden van het leven en werken van de grootste Russische dichter, die een bewonderaar initieerde en nu realiseerde. De opdrachtgever is een dame uit de hotelbranche die zo aandacht voor het oorspronkelijk cultuurgoed van Rusland realiseert.”

Experience

Jan Maarten vertelt dat de ordeportefeuille inmiddels weer op’ normaal’ niveau zit na een moeilijk jaar door de coronapandemie. Pretparken en attracties vielen uit en de vraag naar nieuwe parken of projecten zakte nagenoeg in. Gelukkig hebben we het personele bestand kunnen houden – mede door de vormen van overheidssteun – waardoor we nu weer volop productie kunnen draaien. Ben je als onderneming intussen een deel van de werknemers kwijt, wordt dat lastig.”

Jora Vision investeerde de afgelopen maanden in de onderneming zelf. “In de rustige periode hebben we processen kunnen uitlijnen en opnieuw ingericht. Ook schaften we een nieuwe grote 5-assige CNC-machine aan, waardoor we zelf een nog breder product kunnen realiseren.” Voor Jan Maarten geldt dat de afgelopen maanden sterk afweek van wat hij normaal doet. “Normaal ben ik minimaal de helft van het jaar in het buitenland. En nu dus even niet.”

Dat Jora Vision een bijzondere status kent, blijkt wel uit de waardering voor hun projecten in combinatie van het ontwikkelingen van ‘ervaringen’. “Ook in 2020 kregen we voor het derde jaar op rij een soort Oscar Award in Amerika. s-Werelds hoogste waardering in deze branche. Dat is normaal alleen weggelegd voor Disney of Universal. Dus daar zijn we heel trots op. Ondanks dat we in Europa hogere loonkosten hebben winnen onze creativiteit en de doorontwikkelde werkvormen het. Vandaar dat we een gewaardeerde wereldwijde speler zijn.”

Tenslotte realiseert Jora Vision dichter bij huis woonbollen in opdracht van het Ronald McDonaldshuis voor in het Radboud Ziekenhuis. Een bijzondere omgeving waar zeer zieke kinderen en hun familie zich terug kunnen trekken in een afleiding gevende omgeving.”