Inzet beveiliger op de bedrijventerreinen in juni

Algemeen


Namens het Parkmanagement Katwijk voert Huschka Beveiligers de collectieve beveiliging van de bedrijventerreinen ’t Heen en Klei Oost uit. Mede vanwege de privacy zijn de vormen van inzet in deze nieuwsbrief enigszins anoniem gehouden. Alle informatie is echter op te vragen bij de parkmanager. Het aantal incidenten in de maand juni bedroeg 26. De inzet van de beveiliger is vooral gericht op de belangen van de ondernemers, die mee betalen in het collectief beveiliging bedrijventerreinen.

Het aantal incidenten op de bedrijventerreinen die vallen onder het Parkmanagement Katwijk bedroeg in de maand juni 26 keer. Van dat aantal was er 21 keer een inbraakalarm, werd drie keer het op verzoek van de eigenaar van het pand (omdat vooraf bekend was dat de alarminstallatie het niet deed) afgesloten, inclusief het maken van interne sluitingsrondes en was er twee keer een testalarm. In alle gevallen was Huschka snel ter plaatse.

De inbraakalarmen lagen verspreid over het gehele gebied, waarbij een beperkt aantal bedrijven zorgden voor meerdere alarmmeldingen. Dit had onder andere te maken met de afrondende fase van verbouwing en herinrichting van het bedrijf, of een langdurige storing in het alarmsysteem. Ook stonden deze perioden weer veel deuren en ramen open.

parkmanagement-katwijk-huschka-beveiligers.jpg

Terugkoppeling

In alle gevallen loopt de beveiliger voor de leden van de collectieve beveiliging een extra ronde en herstelt in het geval van een storing het alarmsysteem en doet daarbij de terugkoppeling aan de meldkamer. De ondernemers van deze panden ontvangen een melding en daarmee de beschrijving van het voorval en de ondernomen actie(s).

Opvallend in deze periode is het aantal alarmen veroorzaakt door het niet afgesloten hebben van ramen en/of deuren (6). Ook het nog aanwezig zijn in het pand van personeel, de schoonmaak of tijdelijke krachten, terwijl de beveiliging in werking gezet is, draagt bij aan het aantal meldingen (4).

Tot de bijzondere meldingen rekende Huschka de aanwezigheid van een verdachte vrachtauto met buitenlands kenteken ‘s nachts aan de Ambachtsweg, waarop de politie ingeschakeld is. Bijzonder was ook dat een lid-bedrijf vergeten had af te sluiten en het bedrijfspand zowel een open hek als  openstaande deur had.