Informatie voor ondernemers over medewerkers met schulden

Algemeen


Wat als omstandigheden ervoor zorgen dat een van uw medewerkers het werk niet meer kan uitoefenen en daarmee een groot deel van het inkomen wegvalt? Rekeningen stapelen zich op en zelfs weekboodschappen doen is opeens niet meer vanzelfsprekend. In dit geval kunt u als werkgever contact zoeken met Grip op de Knip en de Voedselbank in Katwijk.

Grip op de Knip en de Voedselbank zetten zich beiden in voor inwoners met financiële zorgen of schulden. In Katwijk gaat het om zo’n 3250 huishoudens. Slechts een fractie daarvan durft de stap te zetten naar lokale hulpinstanties. Schroom, schaamte en onwetendheid spelen hierin een belangrijke rol.

Dick van Beelen (coördinator Grip op de Knip): “We werken samen met de Voedselbank. Een belangrijk onderdeel daarvan is wederzijdse signalering. Wij komen achter de voordeur. Soms krijgen we signalen dat onze cliënten hun boodschappen niet kunnen betalen. Wij kunnen ze direct voor een half jaar aanmelden bij de Voedselbank zonder dat ze een formele intake hoeven te doorlopen, dat werkt drempelverlagend.” Wim de Mooij (secretaris Voedselbank Katwijk) vult aan: “En wij geven onze klanten een folder mee van Grip op de Knip.”

Financieel zelfredzaam

Grip op de Knip (aangesloten bij Schuldhulpmaatje Nederland) helpt jaarlijks zo’n zeventig huishoudens in Katwijk met betalingsachterstanden en andere financiële problemen. Grip op de Knip werkt met maatjes die naast de mensen staan, vragen durven stellen en mensen helpen weer grip te krijgen op hun financiën.

Dick van Beelen : “Als mensen – dat kunnen ook werkgevers zijn die het signaleren bij medewerkers – bij ons aan de bel trekken, maken we snel de eerste afspraak. Financiële problemen kan mensen overkomen. Het is namelijk lang niet altijd je eigen schuld.

Voor meer informatie: www.gripopdeknipkatwijk.nl

foto PR: Wim de Mooij (l, secr. voedselbank) en Dick van Beelen (coördinator Grip op de Knip)