Huschka Beveiliger: let de komende weken op

Algemeen


De feestdagen zijn weer in aantocht. Mogelijk is uw bedrijf gesloten rondom deze periode.
Om de (brand)veiligheid in- en rondom uw bedrijfspand te waarborgen, brengt Huschka Beveiliger onderstaande graag bij u onder de aandacht. Daarnaast komt het aantal incidenten de afgelopen periode van 26 november tot 20 december uit op: 29 Belangrijk was de aanhouding van een groep verdachten met inbrekersmaterieel in hun auto.

Jack Burgmeijer van Huschka Beveiliger gaf de volgende tips voor wat betreft een aantal voorzorgsmaatregelen die u kunt treffen:

 • Verwijder allerhande brandbare (bouw)materialen (pallets, houtopslag etc.) rondom dan wel nabij uw pand/terrein.
 • Sluit bijgebouwen, fietsenstallingen, bergingen goed af op de laatste werkdag.
 • Brievenbussen dichtstellen (i.v.m. vuurwerk). Laat de post eventueel vasthouden tot na uw reces.
 • Controleer uw buiten/terreinverlichting. Laat bij eventuele donkere hoekjes de verlichting aan de binnenzijde branden.
 • Zorg dat containers of buitenprullenbakken niet in het zicht staan. Verwijder ze het liefst, maar zorg er in ieder geval voor dat ze zijn geleegd.
 • Ledig rolcontainers en zet deze inpandig (buiten bereik van derden).
 • Laat bouwcontainers tijdig ledigen.
 • Indien (bouw)containers niet in een afgesloten ruimte gezet kunnen worden, plaats deze dan minimaal 10 meter uit de gevel (beveiligd met ketting en slot tegen verplaatsing).

Andere aandachtspunten zijn:

 • Maak uw medewerkers/diensten, welke belast zijn met de sluitronden van uw pand, erop attent dat zij een uitvoerige brand- en sluitronde uitvoeren op de laatste werkdag van het jaar.
 • Zorg hierbij dat er extra aandacht wordt besteed aan de gehele buitenschil: alle ramen en deuren sluiten. Vergeet daarbij niet de eventuele externe (opslag)ruimten.
 • Tevens aandacht m.b.t. het uitschakelen van (kerst)verlichting.
 • Controleer tenslotte of de waarschuwingsadressen welke bij uw meldkamer op particuliere beveiligingsorganisatie ingevoerd staan nog correct zijn.

Incidenten

Door goed samenspel van politie en beveiliger Huschka is een auto met een groepje verdachte aangehouden op de N-206 in de nabijheid van onze bedrijventerreinen. In de auto lag materiaal om in te kunnen breken. Onderzocht wordt of de verdachten in onze regio actief waren of met plannen daartoe liepen. Elders in de regio is de groep al verdacht van vormen van inbraak op bedrijventerreinen.

Helaas vond er op zondagmiddag 19 december een bedrijfsinbraak plaats op de Steenbakkerstraat. Het betreffende bedrijf is niet aangesloten bij het collectief, maar deelt uiteraard wel mee aan de collectieve beveiliging. Politie en beveiliger onderzoeken de situatie en hebben weet van de voertuigen die betrokken zijn bij de inbraak. Onbekend nog is of er buit was.

Het aantal incidenten sinds 26 november tot 20 december bedroeg 29. Het ging daarbij om 6 x openstaand hek, 1 brandmelding, 4 x inbraakalarm, verdachte voertuigen 6, kapotte lantaarnpaal 2, betrokken bij aanhouding 2, vandalisme 3, 2 x actie bij feestje, constateren bewoning bedrijventerrein 3. In alle gevallen trad Huschka Beveiliger handelend op en controleerde in en rond het pand de situatie.