Heterdaad op ’t Heen door alerte reactie beveiliger

Algemeen


Een heterdaad en in samenwerking met de politie het snel aanhouden van een verdachte. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag 21 april op bedrijventerrein ‘t Heen. De diefstal betrof het aftappen van diesel uit een geparkeerd staande vrachtauto. De surveillant van Huschka Beveiliger nam om 4 uur het illegaal tappen van diesel waar, verhinderde deze actie en binnen 10 minuten was de weggerende verdachte door de politie aangehouden. Verder waren er de afgelopen 5 weken 31 incidenten.

Het verslag in het preventiebericht van de beveiliger schetst de goede, mede door het Parkmanagement Katwijk opgezette, samenwerking op onze bedrijventerreinen tussen politie en beveiliger. Een samenwerking die door gezamenlijk en regelmatig overleg gestroomlijnd wordt en waarbij de beveiliger dagelijks telefonisch contact – ook bij de start van de surveillance – heeft met de dienstdoende politiefunctionaris.

In de nacht van zaterdag op zondag zag de surveillant een donker geklede persoon, die bij een vrachtwagen wegrende. Het betrof een heterdaad, want de persoon tapte op dat moment diesel af uit de geparkeerde vrachtwagen. De politie werd gealarmeerd en binnen 10 minuten werd de persoon staande gehouden op een van de nabijgelegen straten van het bedrijventerrein. De surveillant meldde zich later die nacht op het politiebureau om een verklaring op te nemen

Beveiliging en incidentenBehalve een heterdaad en acties bij tweemaal een vals alarm, trof de beveiliger 14 keer brandend licht aan bij een bedrijf. Ook stond 7 keer het toegangshek open. De beveiliger registreerde in de periode van 5 weken ook 4 keer de uitval van lantaarnpalen (vaak meerdere verlichtingspalen in een straat). Ook was er sprake van dumping van afval, een verdacht voertuig en het spuiten van graffiti. De gerichte actie op een heterdaad staat hierboven beschreven. Beveiliger Huschka controleert bij vormen van vals alarm en een openstaand hek altijd het bedrijfspand en bijbehorende terrein.