Grotere betekenis ’t Klaslokaal op het Emmaplein

Algemeen


Met het zetten van de handtekening onder een nieuwe huurovereenkomst voor tenminste vijf jaar, verlengden ondernemer Peter Hoek en directeur Erik Hazenoot van Vakcollege Rijnmond de huurperiode voor het ’t Klaslokaal op het Emmaplein. “Een mooi en betekenisvol initiatief, waar jongeren leren in een praktijkomgeving en daar ervaringen opdoen,” aldus Hoek. “Een opzet waarmee ik blij ben en wat ik van harte ondersteun. Een onderdeel van onze afspraak is een grotere betekenis van ’t Klaslokaal op het Emmaplein als onderdeel van een gezellige invulling van dat plein.”

Op initiatief van het voorbereidend beroepsonderwijs en het bedrijfsleven startte stichting WisKatwijk, de formele uitbater, bijna twee jaar geleden een leer- en ervaringsruimte voor leerlingen die kiezen voor een beroepsopleiding. Onder de toepasselijke naam ’t Klaslokaal draaien leerlingen van Vakcollege Rijnmond deze winkel en koffiecorner. Een groot aantal producten of artikelen in de winkel maken leerlingen als onderdeel van hun praktijkgerichte lessen. Klantcontacten, gastvriendelijkheid en het verzorgen van bijvoorbeeld een koffietafel, lunch of verfrissing zijn onderdelen van de lespraktijk in de winkel en daarmee het aanbod vanuit ’t Klaslokaal.

Door de overname van de winkels aan het Emmaplein en de Noordzeepassage door Peter Hoek zegde de voormalige eigenaar VBK de huurovereenkomst op. Daarmee kwam het voortbestaan van dit voor jongeren en het onderwijs relevante initiatief op de tocht te staan.

Peter Hoek, de nieuwe eigenaar van de winkelpanden op het Emmaplein, trad in overleg met directeur Hazenoot en bood aan de huurovereenkomst te verlengen. Als tegenprestatie wil hij dat het winkelpand met terras meer dagdelen per week geopend is en mede zorgt voor een sfeervolle invulling van de activiteiten op het plein. Een ontwikkeling die hij wil ondersteunen.

Samen leren

In ’t Klaslokaal oriënteren leerlingen uit het vmbo zich op het werken binnen het bedrijfsleven. Met het mbo zijn afspraken gemaakt dat ’t Klaslokaal ook voor leerlingen die opgeleid worden tot een beroepskwalificatie hier een stageplek krijgen. Dat versterkt het samenwerken en onderling leren van leerlingen in de beroepskolom.

Erik Hazenoot zegt blij te zijn dat het initiatief, dat ook het lokale bedrijfsleven en BizzZeezijde steunt, doorgang krijgt. Met de opzet van ’t Klaslokaal zijn we landelijk een voorbeeld. “Met de nieuwe afspraken en mogelijkheden maken we er met onze leerlingen iets moois van.”

Foto

Ondertekening verlengen huurovereenkomst tussen eigenaar Peter Hoek van Hoekje bv en Erik Hazenoot, directeur Vakcollege Rijnmond.