Energiescan

Nieuwsbrief Oktober 2019 Algemeen


De gemeente Katwijk wil bedrijven helpen met het verduurzamen van hun bedrijfsprocessen doormiddel van het realiseren van energiebesparende maatregelen. Niet alleen door wettelijke verplichtingen op te leggen, maar juist door ondernemers te enthousiasmeren en samen met hen te zoeken naar kansen om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

 

Voor ondernemers is het gewenst actie te ondernemen. De landelijke overheid wil namelijk dat bedrijven met een jaarlijks verbruik van meer dan 50.000 kWh en/of 25.000 m3 gas aangeven welke energiebesparende maatregelen doorgevoerd worden. Het gaat niet om een vrijblijvende melding. De informatieplicht, die is ingegaan per 1 januari 2019, geldt voor alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

 

Kosteloos

De gemeente zet in eerste instantie in op het bedrijventerrein ’t Heen. Voor dit bedrijvenpark wordt voor 30 ondernemingen een aanbod gedaan waarmee kosteloos een jaar lang inzicht kan worden gekregen in het bedrijfsmatige energieverbruik (zogenaamde energiemonitoring). EE Care uit Voorhout (gemeente Teylingen) biedt daarbij advies voor verduurzamen of vormen van energiebesparing.

De gemeente is daarom op zoek naar enthousiaste ondernemers uit ’t Heen die geïnteresseerd zijn in het in kaart brengen van hun energieverbruik en om adviezen te krijgen over energiebesparingen door betere processen of het verduurzamen.

De geïnteresseerde ondernemers kunnen zich onder andere melden bij het Parkmanagement Katwijk (info@parkmanagementkatwijk.nl) of EE Care (sales@eecare.nl).