Bijeenkomst over cybercrime voor Katwijkse ondernemers

Algemeen


Maar liefst 1 op de 5 ondernemers wordt tegenwoordig slachtoffer van cybercriminaliteit. Om die reden organiseert de gemeente Katwijk op woensdag 24 januari 2024 samen met PVO (Platform Veilig Ondernemen) een bijeenkomst over cybercrime. De avond is speciaal bedoeld voor ondernemers. Tijdens deze avond krijgen aanwezigen praktische handvatten en nuttige informatie om hun onderneming digitaal (nog) veiliger te maken.

 De (georganiseerde) misdaad weet de mogelijkheden van de digitale snelweg goed te vinden voor criminele, ondermijnende activiteiten. Denk aan phishing, ransomware, WhatsApp-fraude en spyware. Tijdens de bijeenkomst vertelt Ewout Genemans, bekend van tv-programma’s als ‘De 10 gevaarlijkste plekken ter wereld’ en ‘Bureau Burgwallen’, samen met een aantal andere sprekers over de strijd tegen cybercriminaliteit en wat een ondernemer kan doen om risico’s te verkleinen.

Dit congres is bedoeld voor alle ondernemers uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. De avond start rond 18.00 uur met een lichte maaltijd en eindigt rond 21.30 uur met een netwerkborrel en brengt geen kosten met zich mee. Aanmelden is wel verplicht en kan viacommunicatie@katwijk.nl.

Woensdag 24 januari, locatie Unmanned Valley