Beveiliging waarborgt kwaliteit bedrijventerreinen

Algemeen


Samen zorgen voor een veilig en kwalitatief hoogwaardig bedrijventerrein. Dat is de doelstelling van de overeenkomst die het Parkmanagement Katwijk namens de op de bedrijventerreinen ’t Heen, Klei Oost en het aanpalende ’s Gravendijck (gemeente Noordwijk) gevestigde ondernemers half augustus afsloot met Huschka Beveiligers. De overeenkomst geldt wederom voor een jaar.

Voorzitter Henk Oostingh van de belangenvereniging (het Parkmanagement Katwijk) ondertekende donderdag 23 augustus de overeenkomst over de collectieve beveiliging van de terreinen met Emill de Waal, directeur van Huschka Beveiligers. In deze overeenkomst is vastgelegd welke diensten de beveiliger uitvoert. De beveiliging gedurende de nachten en weekenden is daarbij één van de belangrijkste taken van deze gerenommeerde beveiliger. Ook monitort Huschka het gebied op afval, kapotte straatverlichting en andere vormen van overlast.

ondertekening overeenkomst huschka en bvhk

Henk Oostingh gaf aan dat een permanente bewaking van de bedrijventerreinen van belang is voor alle aldaar gevestigde ondernemers. “Doordat we met de politie Holland-Midden, beveiliger en het parkmanagement sluitende afspraken hebben over de controle, de alarmopvolging en de inzet, houden we de overlast door vormen van vandalisme en inbraak in dit gebied gelukkig laag. Daarnaast let de beveiliger ook op de kwaliteit van het terrein, door melding te maken van gestort vuil, kapotte verlichting of schade aan het wegdek.”

Goede samenwerking

“De samenwerking tussen onze medewerkers en het parkmanagement loopt goed,” benadrukt Emill de Waal. “Dat betekent ook dat onze inspanningen transparant zijn en er regelmatig een terugkoppeling aan de op de terreinen gevestigde ondernemers plaatsvindt. Op die manier houden we de overeenkomst ‘levend’.”

Van de collectieve beveiliging profiteren alle ondernemers op de bedrijventerreinen. Velen van hen hebben daarnaast een individuele overeenkomst met Huschka over bijvoorbeeld de alarmopvolging. De nieuwe overeenkomst geldt tot juli 2019.