Beveiliging tot 4 mei en voorstellen nieuwe contactpersoon

Algemeen

Uit de rapportages van de beveiliging lijkt het aantal verdachte voertuigen op het terrein toe te nemen. De beveiliger constateert de voertuigen, spreekt de bestuurders aan en geeft de info over de kentekens door aan de politie. Ook is extra inzet van de politie soms nodig. Gelukkig neemt het aantal incidenten daarbij niet toe. Opvallend ook is het aantal openstaande hekken: 11. Het aantal incidenten de afgelopen 4 weken bedroeg: 36. In dit bericht stellen we ook de nieuwe contactpersoon van Huschka aan u voor: Marc van de Kaa. Hij opereert naast de bekende contactpersoon Jack Burgmeijer, maar functioneert voor ondernemers in ’t Heen en Klei Oost als eerste contactpersoon. Lees verder

Marc van de Kaa stelt zich in deze nieuwsbrief aan u voor: “Ik ben Marc van de Kaa, 40 jaar en met mijn vrouw en twee kinderen woonachtig in Leiden. Sinds het verlaten van de middelbare school werk ik in het veiligheidsdomein. In 2001 ben ik begonnen bij de Koninklijke Marechaussee en in 2009 overgestapt naar de particuliere beveiligingsbranche. Ik was werkzaam bij beveiligingsbedrijf Gloseco en na de overname door Huschka in oktober 2022 ben ik geheel op mijn plek bij de laatstgenoemde.”

“Binnen Huschka geef ik sturing aan de mobiele surveillance en ben ik verantwoordelijk voor de accounts van enkele klanten. Sinds enkele maanden ben ik ook de contactpersoon voor Parkmanagement Katwijk en daarmee ook voor u. Jack Burgmeijer is mijn voorganger en gelukkig blijft Jack mij bijstaan bij operationele zaken”.

“Op het gebied van veiligheid is samenwerking erg belangrijk. Vanuit parkmanagement Katwijk is hier volop aandacht voor, getuige het Keurmerk Veilig Ondernemen. De samenwerking die ik al heb ervaren is enorm waardevol en noodzakelijk om een prettige omgeving te creëren en te behouden, zodat u veilig blijven ondernemen.  Samen kunnen we de veiligheidsrisico’s tot het minimum beperken. Ik ben voor u bereikbaar op: 0653470830 en mailadres: m.vdkaa@huschka.nl

Incidenten

Opvallend de afgelopen 4 weken tot 4 mei was het aantal openstaande hekken. Totaal werd 11 x  een openstaand hek (of roldeur) waargenomen. In tien gevallen ging het in die periode om een ander bedrijfspand. De beveiliger doet een extra ronde over het terrein en als een sleutel beschikbaar is ook in het pand. Daarna sluit de surveillant het hek.

Het aantal verdachte voertuigen bedroeg 4. Door de bestuurder aan te spreken of doordat de surveillant nadrukkelijk aanwezig is, rijden de voertuigen het terrein af. Indien zichtbaar, wordt het kenteken doorgegeven aan de politie, waarbij desgewenst ook andere informatie gewisseld wordt. Een duidelijke teruggang is deze maand merkbaar in het aantal openstaande ramen: 1. In 4 gevallen brandde er nog licht in het pand. Driemaal was er sprake van een vals alarm. Tenslotte registreerden de beveiligers 6 maal een gevaarlijk object. Soms waren dat hekken van het bedrijf dat de bekabeling aanlegt en die op de weg geplaatst waren. Tenslotte was er tweemaal een melding van een schade aan een pand en 5 x melding van kapotte straatverlichting.

 

foto portret: Marc van de Kaa.

foto auto Huschka: Jack Burgmeijer tijdens controle