Beveiliging

Algemeen


Het aantal incidenten dat beveiliger Huschka in de maand juni registreerde, bedroeg 28. Door het mooie en warme weer stonden er relatief veel ramen (5) of deuren (6) open. Opvallend is het kraken van het hoekpand aan de Lageweg Ambachtsweg. Door een actieve rol vanuit het parkmanagement is de situatie blijvend in de gaten gehouden en werd er aangifte gedaan zodat de gemeente starten kan met een formele procedure. Deze maand krijgt u van Huschka Beveiliger de factuur voor de overeenkomst voor het komende jaar. Voor de ondernemers die deel uitmaken van het Parkmanagement Katwijk geldt een kortingspercentage van 30% op het collectieve deel van de factuur. Ook op de door u afgesloten additionele diensten is een korting doorgevoerd.

Het aantal incidenten de afgelopen maand (t/m 1 juli) was met 28 incidenten gemiddeld genomen aan de lage kant. Wel werd er 3x opgetreden tegen overlast of vormen van vandalisme, 6x een gevaarlijk object verwijderd, 1x een poging tot inbraak voorkomen en 2x gereageerd op een vals alarm. Bij twee ondernemers bleef de verlichting branden, waarop gehandeld werd. Het aantal openstaande deuren of ramen waar actie op ondernomen werd bedroeg 11. Tenslotte registreerde de beveiliger 3x een situatie met defecte lantaarnpalen.

Factuur

Na overleg met het PMK ontvangen binnenkort de deelnemende ondernemers de factuur voor het komende jaar voor de beveiliging. Afhankelijk van de individuele afspraak is dat een jaarfactuur of een kwartaalfactuur. Onderdeel van de facturering zijn de door u afgesproken verdere additionele diensten, zoals alarmopvolging of sluitrondes.

De doorgevoerde korting geldt voor de deelnemers aan de collectieve beveiliging die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen ’t Heen en Klei Oost (gemeente Katwijk) en in de periode augustus 2021 t/m juli 2022 participeerden.

Dit jaar voert de directie van Huschka Beveiligers een indexering door van 10% in plaats van de landelijk binnen de branche gehanteerde 15%. De indexering vindt alleen plaats op de manuren en niet op de abonnementen. De uitvoering van het collectief zijn echter feitelijk manuren. Deze manuren zijn landelijk met 15% in kosten verhoogd (zie daarvoor als bron: Nederlandse Veiligheidsbranche). Met 10% verhoging kiest de directie van Huschka Beveiliger voor een vorm van indirecte korting voor onze deelnemers.