Bedrijventerreinen ’t Heen en Klei Oost krijgen glasvezel

Algemeen


Bedrijventerreinen ’t Heen en Klei Oost krijgen glasvezel

Glaspoort sluit bedrijventerreinen ’t Heen en Klei Oost aan op het glasvezelnetwerk. De bedrijven zijn inmiddels per brief geïnformeerd over de aanleg van glasvezel door Glaspoort. Aannemer VolkerWessels Telecom gaat in opdracht van Glaspoort aan de slag. De graafwerkzaamheden starten in het derde kwartaal. Er wordt 20 kilometer gegraven met als doel de adressen aan te sluiten. Naar verwachting zijn rond eind april alle bedrijven aangesloten op glasvezel.

Indien bedrijven meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Pocos, Destiny, Kliksafe, Solcon, Nextpertise en Enreach. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.

Vooraf aan de beslissing en start van de implementatie overlegde Glaspoort met de gemeente Katwijk en het Parkmanagement. Het doel daarbij is dat de ondernemers op onze bedrijventerreinen kunnen beschikken over een snelle, veilige en duurzame glasvezelaansluiting.

Glaspoort is een joint venture van pensioenfonds ABP en KPN. Glaspoort hanteert een open netwerkbeleid, zodat naast KPN ook andere telecomaanbieders diensten en content aan kunnen bieden op dit netwerk en bedrijven een ruime keuzevrijheid krijgen.  Het uiteindelijke doel derhalve is een bijdrage te leveren aan  duurzame digitalisering: glasvezel voor iedereen!

Voordelen

Duurzaam: het moderne glasvezelnetwerk van Glaspoort verbruikt aantoonbaar minder stroom dan bestaande koper- of traditioneel gebouwde glasvezelnetwerken.

Ruimte: door een efficiënte netwerk architectuur heeft Glaspoort minder straatmeubilair en ruimtebeslag nodig en kan het bouwproces worden verkort.

Supersnel: het netwerk biedt up- & downloadsnelheden tot 1 Gbit/s, maar is straks ook klaar voor de toekomst met snelheden tot 10 Gbit/s.

Voor iedereen: Glaspoort doet niet aan vraagbundeling, we sluiten iedereen aan.

Open netwerk: alle aanbieders van internet- en telecomdiensten kunnen gebruik maken van ons netwerk.

Start bouw en graafwerkzaamheden 

Glaspoort: Onze aannemer legt de glasvezelkabels aan in de straat tot aan de gevel van het pand. Bij voorkeur maken we voor de aanleg op het erf van de ondernemer en/of bewoner gebruik van een ondergrondse boring zodat tuin en/of straatwerk intact blijft. Inmiddels ontving u de brief, waarmee de start van het project glasvezelnetwerk een feit is.

Het Parkmanagement Katwijk overlegt met een zelfstandig onderdeel van KPN over de vervolgstappen. Glasvezel is tot aan de voordeur. Daarna zijn er meerdere mogelijkheden. In de nieuwsbrief komen we op dit proces terug. Dit overleg startte om te bezien welk voordeel voor de individuele ondernemer haalbaar is bij een collectieve begeleiding c.q. aanpak van het proces.