Sterk techniekonderwijs in onze regio

Algemeen


Een groep van 12 onderwijsbestuurders uit onze regio (Duin- en Bollenstreek en westzijde Leiden), aangevuld met meerdere onderwijskundigen en bestuurders van ROC’s, ondertekenden maandag 17 september bij gastheer Rob Grimbergen van Grimbergen Installaties op het bedrijventerrein Klei Oost een overeenkomst in het kader van Sterk Techniekonderwijs (STO). De kern is dat bedrijven en scholen zich samen inzetten voor beter techniek-onderwijs in de regio met een drempelloze doorstroom en passende aansluiting op de arbeidsmarkt, zodat meer leerlingen kiezen voor een technisch profiel.

Vooraf aan de ondertekening gaf bestuurslid Rob Grimbergen van het Parkmanagement Katwijk een korte toelichting op zijn onderneming (hij behoort tot de zevende generatie die leiding geeft aan dit moderne installatiebedrijf) en vooral de vele activiteiten die het Parkmanagement samen met de ondernemers op de bedrijventerreinen ’t Heen en Klei Oost doen in het kader van (oriëntatie)stages, de samenwerking met scholen en het leerlingen gezamenlijk betrekken  bij het onderwijsleerproces.

“We werken samen met het onderwijs aan meer vakmanschap en het enthousiasmeren om jongeren te laten kiezen voor een beroepsgerichte opleiding. Opleidingen die starten in het vmbo en via drempelloze doorstromingen voortgezet worden in het MBO, waar de leerling een beroepskwalificatie behaalt”.